Actie4Kids
Actie4Kids 2019.

Het jaar gaat snel, het is alweer bijna tijd voor de Schoenendoosaktie. Daarom dit berichtje.
Voor de organisatie Actie4kids is het een jubileumjaar, nl. 25 jaar organiseren zij dit. Nu dacht ik als we nou eens proberen 100 dozen te verzamelen. Ik hoor u al zeggen 100? Wat zou het mooi zijn als ze straks in de kerk staan.
Dat is veel maar wij helpen met plezier.

Voor degenen die het moeilijk vinden de dozen te versieren en te vullen, geen probleem, d.w.z. als u artikelen aanlevert, bv. schriften, potloden, pennen, gum, liniaal en heeft u nog ergens kleine knuffels, dan zijn die ook welkom.
Maar het belangrijkste: schoenendozen (redelijk formaat).

De folders komen nog, maar wij dachten: straks als de scholen weer starten kan je vast die spullen aanschaffen. En een ideetje van één van onze
gemeenteleden om zeepdoosjes erin te doen, want dat is fijn voor de kinderen om het stukje zeep in te doen. Dus heeft u nog ergens een leeg
doosje staan, geef het maar.

En als u toch mee wilt doen maar heeft u geen tijd of vindt u het toch te moeilijk dan kunt u ook sponsoren. Voor ongeveer € 10,00 maken wij de doos klaar.
De verzendkosten zijn € 5,00 per doos. Begrijpt u de hint?
U kunt dit overmaken op rekening NL43 INGB 0000125152 t.n.v. C. Schols- van der Weijden o.v.v. Actie4kids of contant afgeven op de dinsdagmiddag.

Het is voor ons de laatste keer dat wij dit doen. Vanwege onze leeftijden en het is een mooie mijlpaal om af te sluiten.

U kunt spullen en dozen op elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur inleveren in de Pastorije.
Want dan zijn Boukje of ik altijd aanwezig.

De schoenendozen die in 2019 ingeleverd worden, gaan we uitdelen aan kinderen in:
- Sierra Leone
- Malawi (waar Nicole van Elteren 250 kwetsbare (wees)kinderen opvangt)
- Togo
- Roemenië
- Moldavië
- Vluchtelingenkamp Moria op Lesbos

Meer info kunt u hier vinden.

Nely Schols en Boukje v. d. Weijden

Actie4Kids 2018.

Na jaren meegewerkt te hebben aan de actie Schoenmaatjes, is voor 2018 om diverse reden overgeschakeld naar Actie4Kids.
Dit is een project van Stichting De Samaritaan in samenwerking met GAIN.

De bedoeling is nog steeds hetzelfde: een goed gevulde schoenendoos maken voor kinderen in arme landen.

Alle voorbereidingen worden getroffen voor de 24e editie van Actie4Kids. Samen met u/ jou willen wij 45.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. De bestemmingslanden voor de komende actie moeten nog worden vastgesteld.
Vorig jaar gingen de schoenendozen naar de volgende landen : Sierra Leone, Moldavië, Roemenië Oekraïne en Pakistan.

Miljoenen kinderen hebben het anno 2018 nog steeds heel moeilijk. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad.
Wij van Actie4Kids doen er nog een cadeautje bij: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen.
Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.

Actie4kids 2018 1

Deze actie heeft per 4 november 60 dozen opgeleverd.
Een mooi resultaat, waarvoor hartelijk dank aan alle gevers en geefsters!

De schoenendozen van deze actie gaan naar: Zambia, Sierra Leone, Togo, Servië, Roemenië, Oekraïne en vluchtelingenkampen op Lesbos.

HOE VUL JE EEN DOOS?

1. DE DOOS
Zorg voor een normale maat schoenendoos. Gebruik geen doos voor laarzen, want te grote schoenendozen passen niet in Actie4kids transportdozen. Versier de doos en het deksel of beplak ze met cadeaupapier (doos en deksel apart).

2. JONGEN / MEISJE & LEEFTIJD
Kies of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd. Kruis op de bon de juiste leeftijd aan: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. Knip de bon uit en plak hem daarna bovenop de doos.

3. DOOS VULLEN
Vul de doos aan de hand van de lijst “Wat doe je in een schoenendoos” en gebruik alleen (zo goed als) nieuwe artikelen.

4. MESSAGE IN A SHOEBOX
Het is voor het kind dat jouw doos gaat ontvangen ook leuk om iets van jou te weten. Download het formulier “Message in a shoebox”, schrijf iets in het engels over jezelf en stop het in de doos. Je kunt natuurlijk ook een eigen kaart maken of leuke foto van jezelf in de doos doen.

5. ELASTIEK & GELDENVELOP
Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen. Scheur de geldenvelop los van de folder. Vul het met €5,- voor elke doos die je hebt gevuld voor de transport- en organisatiekosten en plak het dicht. Wil je het geld liever overmaken, dan vind je de bankgegevens op de achterkant van de folder. Noteer op de envelop hoe je de betaling hebt gedaan en stop hem onder het elastiek bovenop het deksel.

6. INLEVEREN
U kunt de dozen inleveren elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en voor of na de kerkdienst in de Pastorije vóór 31 oktober.
We hopen uiteraard op veel goed gevulde dozen.

Nely Schols en Boukje van der Weijden