Actie4KidsActie4Kids

Na jaren meegewerkt te hebben aan de actie Schoenmaatjes, is voor 2018 om diverse reden overgeschakeld naar Actie4Kids.
Dit is een project van Stichting De Samaritaan in samenwerking met GAIN.

De bedoeling is nog steeds hetzelfde: een goed gevulde schoenendoos maken voor kinderen in arme landen.

Alle voorbereidingen worden getroffen voor de 24e editie van Actie4Kids. Samen met u/ jou willen wij 45.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. De bestemmingslanden voor de komende actie moeten nog worden vastgesteld.
Vorig jaar gingen de schoenendozen naar de volgende landen : Sierra Leone, Moldavië, Roemenië Oekraïne en Pakistan.

Miljoenen kinderen hebben het anno 2018 nog steeds heel moeilijk. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad.
Wij van Actie4Kids doen er nog een cadeautje bij: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen.
Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.

HOE VUL JE EEN DOOS?

1. DE DOOS
Zorg voor een normale maat schoenendoos. Gebruik geen doos voor laarzen, want te grote schoenendozen passen niet in Actie4kids transportdozen. Versier de doos en het deksel of beplak ze met cadeaupapier (doos en deksel apart).

2. JONGEN / MEISJE & LEEFTIJD
Kies of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd. Kruis op de bon de juiste leeftijd aan: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. Knip de bon uit en plak hem daarna bovenop de doos.

3. DOOS VULLEN
Vul de doos aan de hand van de lijst “Wat doe je in een schoenendoos” en gebruik alleen (zo goed als) nieuwe artikelen.

4. MESSAGE IN A SHOEBOX
Het is voor het kind dat jouw doos gaat ontvangen ook leuk om iets van jou te weten. Download het formulier “Message in a shoebox”, schrijf iets in het engels over jezelf en stop het in de doos. Je kunt natuurlijk ook een eigen kaart maken of leuke foto van jezelf in de doos doen.

5. ELASTIEK & GELDENVELOP
Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen. Scheur de geldenvelop los van de folder. Vul het met €5,- voor elke doos die je hebt gevuld voor de transport- en organisatiekosten en plak het dicht. Wil je het geld liever overmaken, dan vind je de bankgegevens op de achterkant van de folder. Noteer op de envelop hoe je de betaling hebt gedaan en stop hem onder het elastiek bovenop het deksel.

6. INLEVEREN
U kunt de dozen inleveren elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en voor of na de kerkdienst in de Pastorije vóór 31 oktober.
We hopen uiteraard op veel goed gevulde dozen.

Nely Schols en Boukje van der Weijden

Meer info kunt u hier vinden.

Schoenmaatjes 2017.

schoenmaatjes
De in november gehouden actie “Schoenmaatjes” van Stichting Edukans is erg geslaagd.
Heel hartelijk dank aan alle lieve mensen, die deze actie ook dit jaar weer tot een succes hebben gemaakt.

We waren blij met uw mooi beplakte dozen (er zaten ware schatkisten bij), uw financiële bijdrage,
de grote hoeveelheid schoolspullen, knuffeltjes en spelletjes, de schitterende zelf gemaakte knikkerzakken en schooletuis en ga zo maar door.

Het mooie eindresultaat werd verder mede mogelijk gemaakt door de diakonie vanwege geldelijke ondersteuning en wij kregen ook deze keer weer heel veel bruikbaar materiaal van ’t Stoofje. Ook de jeugd van de kerk hielp met het maken van dozen, terwijl Aad Jan weer bereid was om de dozen naar het verzamelcentrum te brengen. Wat een samenwerking in een betrekkelijk kleine gemeenschap!

Zesennegentig goed gevulde dozen hebben we kunnen verzenden!! We zijn dik tevreden en zullen u op de hoogte houden van de reacties van de kinderen wanneer de dozen op hun bestemming zijn aangekomen.

Boukje, Petra, Mattie, Gerda en Annemieke