Nieuwsberichten betreffende de tijdelijke sluiting van de kerk in verband met het coronavirus.

Komende (internet)kerkdiensten kunt u hier vinden.

Livestreamdiensten vanuit onze kerk in BNdeStem van 7 april.
Klik hier voor het artikel.

25-03-2020

Actuele kerkelijke links in dit verband.

Voor bemoediging in deze roerige tijd kunt u de volgende websites bezoeken:

• Ds. René de Reuver van de landelijke kerk is vanaf ongeveer de 54e minuut van de uitzending te zien en te horen met een boodschap voor
    kerkgangers en niet kerkgangers, over kerk en corona en hoe als kerk verder in dit tijdperk. Klik hier.
  • Op adem met ds. René de Reuver kunt u hier vinden.
  • De laatste artikelen van ds. René de Reuver, zegsman van de landelijk kerk, vindt u hier.
  • Gebeden in een tijd van corona vindt u hier (de landelijke site van de PKN).

28-03-2020 16.00

De landelijke Protestantse Kerk adviseert gemeenten om tot 1 juni 2020 uitsluitend online kerkdiensten te verzorgen.
Onze kerken in Oud Gastel en Oudenbosch volgen dit advies en zijn tot die datum gesloten. Onze online kerkdienst kunt u hier vinden.

Het is goed om niet te vergeten dat onze God altijd bereikbaar is, ook nu, juist nu.
Laten we bidden voor onze wereld, voor de leiders en voor elkaar!

20-03-2020
Als u niet zelf om boodschappen kunt, kunt u contact opnemen met de diaconie.
Zij kunnen het voor u verzorgen en bij u thuisbezorgen.

Contactpersoon voor deze activiteit is diaken Ben van Es.
Telefoonnummer 06-29117914

20-03-2020

Collecten tijdens periode van kerksluiting.
Voor meer informatie klik hier.

13-03-2020 15.10 uur.

De Classis ontraadt kerkdiensten en adviseert als volgt:

Daarnaast ontraden wij u ook dringend om kerkdiensten met minder dan honderd kerkgangers door te laten gaan. Dit omdat veel oudere gemeenteleden de diensten bezoeken en zij zijn het meest kwetsbaar. Tevens vinden diensten bezocht door minder dan honderd mensen vaak plaats in kleine kerkgebouwen. Het risico op besmetting is ook daar aanwezig.

Het advies van de Classis komt enkele dagen na het door ons genomen besluit wat in lijn is met het nu van de Classis ontvangen advies.
De brief van de Classis kunt u hier vinden.

In onderstaand informatiebulletin vindt u een toelichting op de tijdelijke sluiting van ons kerkgebouw en "De Pastorije", alsmede op de annulering van de dienstenveiling en het voornemen deze en de gezamenlijke maaltijd later dit jaar toch door te laten gaan.

Informatiebulletin 10 maart 2020.