Nieuwsberichten betreffende de tijdelijke sluiting van de kerk in verband met het coronavirus.

25-03-2020

Actuele kerkelijke links in dit verband.

Voor bemoediging in deze roerige tijd kunt u de volgende websites bezoeken:

• Ds. René de Reuver van de landelijke kerk is vanaf ongeveer de 54e minuut van de uitzending te zien en te horen met een boodschap voor
    kerkgangers en niet kerkgangers, over kerk en corona en hoe als kerk verder in dit tijdperk. Klik hier
  • Op adem met ds. René de Reuver kunt u hier vinden.
  • De laatste artikelen van ds. René de Reuver, zegsman van de landelijk kerk, vindt u hier.

20-03-2020

Als u niet zelf om boodschappen kunt, kunt u contact opnemen met de diaconie.
Zij kunnen het voor u verzorgen en bij u thuisbezorgen.

Contactpersoon voor deze activiteit is diaken Ben van Es.
Telefoonnummer 06-29117914

14-03-2020  10.51 uur

Zondag 22 maart is er vanuit onze kerk om 10.00 uur een internetdienst door ds. Harm- Jan Inkelaar.
(Deze dienst is niet toegankelijk voor kerkgangers).
De uitzending is direct te beluisteren vanaf 9.45 uur en vanaf ongeveer 11.15 uur is de opname online hier beschikbaar.

13-03-2020 15.10 uur.

De Classis ontraadt kerkdiensten en adviseert als volgt:

Daarnaast ontraden wij u ook dringend om kerkdiensten met minder dan honderd kerkgangers door te laten gaan. Dit omdat veel oudere gemeenteleden de diensten bezoeken en zij zijn het meest kwetsbaar. Tevens vinden diensten bezocht door minder dan honderd mensen vaak plaats in kleine kerkgebouwen. Het risico op besmetting is ook daar aanwezig.

Het advies van de Classis komt enkele dagen na het door ons genomen besluit wat in lijn is met het nu van de Classis ontvangen advies.
De brief van de Classis kunt u hier vinden.

13-03-2020 12.12 uur.

Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden.
Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

13-03-2020 11.15 uur.

Op de website van de landelijke Protestantse kerk is het volgende bericht geplaatst met deze tekst:

Gezien de maatregelen vanuit de overheid van donderdag 12 maart raden wij gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

De kerken in Oudenbosch en Oud Gastel hebben meestal minder dan 100 bezoekers per dienst.
Toch hebben de kerkenraden van onze gemeenten besloten, ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, tot en met 31 maart 2020 geen activiteiten plaats te laten vinden in onze kerken en andere ruimten.

We beseffen dat dit een ingrijpende maatregel is. De kerk doe je niet zomaar dicht.
We willen u bemoedigen om een eerdere dienst van onze website of een dienst op t.v./of radio te beluisteren.

Het is goed niet te vergeten dat onze God altijd bereikbaar is, ook nu, juist nu.
Laten we bidden voor onze wereld, voor de leiders en voor elkaar!

In onderstaand informatiebulletin vindt u een toelichting op de tijdelijke sluiting van ons kerkgebouw en "De Pastorije", alsmede op de annulering van de dienstenveiling en het voornemen deze en de gezamenlijke maaltijd later dit jaar toch door te laten gaan.

Informatiebulletin 10 maart 2020.