Ouderensoos

Sjoelen
De Soos is een gezellige bijeenkomst van ouderen van de Protestantse Gemeenten Gastel & Kruisland en Oudenbosch.
Lang geleden (1978) kreeg een groepje mensen van de kerk er behoefte aan elkaar éénmaal per week (en dan niet tijdens de kerkdienst) te ontmoeten en daardoor elkaar beter te leren kennen.
Om samen gezellig bezig te zijn, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Dat dit een succesvolle gedachte is geweest, bewijst dus wel het feit, dat we nog steeds bestaan.

Kort samengevat is de Senioren Soos bestemd voor iedereen die 55 jaar en ouder is.
Wilt u eens een kijkje nemen, dan bent u van harte welkom.

Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot ca. 16.00 uur is "De Pastorije" open en u bent dan van harte welkom.
Wilt u alleen af en toe eens komen, dan is dat ook erg gezellig.

We beginnen met koffie en thee en altijd is er iets lekkers bij. Vaak is het iets "heel erg lekkers", want het is ondertussen gewoonte geworden, dat iemand die jarig is geweest of wordt in de week, trakteert. En uiteraard wordt de jarige eerst toege­zongen met "Lang zal hij/ zij leven" en drie hoeraatjes toe.

Ondertussen kletsen we wat en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Om ongeveer 14.30 uur verdelen we ons in groepjes en worden er diverse spelletjes gedaan o.a. scrabble, rummikub, sjoelen, darten, klaverjassen, Yahtzee en 's zomers wordt ook wel buiten jeu de boules gespeeld.
We spelen fanatiek hoewel er geen competitie achter zit. We doen wel ons best zo goed mogelijk te spelen, maar er is geen sprake van rivaliteit.
Het is zuiver voor de gezelligheid.

We zorgen ook voor de verzamelingen. We hebben al een hele verzameling suikerzakjes, lucifermerken en kaarten met bepaalde platen erop.
U ziet dat we ons niet vervelen op deze middagen. Een paar maal per jaar hebben we met de P.C.O.B. (Protestants Christelijke Ouderenbond) een gezamenlijke activiteit.

Aan alle feestelijkheden door het jaar heen wordt natuurlijk ook aandacht besteed. Zo worden we altijd verrast met een lunch bij Vaderdag, Moederdag, St.Nicolaas en de Kerstviering, samen met de P.C.O.B.
.
Als je eenmaal besloten hebt om op dinsdag naar de Soos te gaan, ben je meteen een hele groep vrienden en vriendinnen rijker, want waar we kunnen, helpen we elkaar als het nodig is. Het is ook heerlijk om als oudere zo lekker verwend te worden door de dames, die altijd voor bediening zorgen.
Ook wordt er bij zieken een bezoek gebracht door de leiding.