Veertigdagentijd

40 dagen tijd vr pasen SOBERE MAALTIJD

Op maandag 27 maart 2017 hebben we met de Basiliek Parochie, de Protestantse Gemeenten Gastel & Kruisland in Oudenbosch een sobere maaltijd gehouden in het kader van de 40 dagentijd.

Er waren ongeveer 60 personen aanwezig en we mogen met elkaar terugzien op een goede tijd met onze zusters en broeders vanuit de Basiliekparochie en zijn dankbaar voor een goede oecumenische samenwerking en beleving op deze avond.

Professor Tjeu Knippenberg, oud-hoogleraar pastorale theologie, heeft het een ander gedeeld van zijn reis naar China in het kader van de ondersteuning van het vastenactieproject voor de oudere christenen in China. Deze ouderen hebben in het kader van de éénkindpolitiek in China vrijwel geen enkele support van hun kinderen en zijn alleen op zichzelf aangewezen. Wat geweldig dat er dan ook daar weer mensen zijn die vanuit hun liefde voor Christus voor deze ouderen mensen willen zorgen.

Aan het einde van de avond is er voor het vastenactieproject - ouderenzorg in het bisdom Tangshan in China - gecollecteerd en is er een bedrag van € 350,00 bij elkaar gebracht.