Schoenendoosactie.

Schoenendoosactie


Actie4kids heet voortaan Schoenendoosactie en is een project van GAIN Global Aid Network.

Het is weer tijd voor de jaarlijkse schoenendoosactie, de folders zijn binnen en liggen weer in de Pastorije, waar u ze kunt meenemen op dinsdagmiddag tijdens de Soos of op zondag voor of na de kerkdienst.

Er staat precies in wat in elk geval in de doos moet zitten:

4 schriften, 3 pennen, gum, 3 potloden en natuurlijk een puntenslijper daarbij, een set kleurpotloden en voor de hygiëne een stuk zeep, een tandenborstel en tandpasta. En wat zeker niet mag ontbreken is een knuffel. Voor de rest staat in de folder wat u er nog meer bij kunt doen.

De folder vindt u hier.

Dit jaar gaan de dozen vanuit Nederland o.a. naar het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos en naar Sierra Leone.
Hier kunt u meer informatie vinden: https://schoenendoosactie.nl

U doet toch weer mee? We hebben vorig jaar al besloten niet meer alles te organiseren en dat doen we dan ook niet meer. Er zijn gemeenteleden die hebben gezegd weer dozen te willen maken en dat is natuurlijk fijn. Het ‘enige’ dat wij nog willen en kunnen doen is ze wegbrengen naar het steunpunt.
Zoals andere jaren hadden we toch nog behoorlijk wat werk om alles te controleren.

U kunt de dozen uiterlijk op 31 oktober inleveren bij de Pastorije, op dinsdagmiddag zijn er altijd mensen aanwezig. Of vóór of na de kerkdienst.
Anders kunt u bellen naar 0165-318953, noem of spreek een tijd in en dan wordt de doos bij u opgehaald.

En natuurlijk heel erg bedankt namens de kinderen die misschien voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen. Achter elke doos zit een blij kind.

Nely Schols en Boukje van der WeijdenHOE VUL JE EEN DOOS?

1. DE DOOS
Zorg voor een normale maat schoenendoos. Gebruik geen doos voor laarzen, want te grote schoenendozen passen niet in transportdozen.
Versier de doos en het deksel of beplak ze met cadeaupapier (doos en deksel apart).

2. JONGEN / MEISJE & LEEFTIJD
Kies of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd. Kruis op de bon de juiste leeftijd aan: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. Knip de bon uit en plak hem daarna bovenop de doos.

3. DOOS VULLEN
Vul de doos aan de hand van de lijst in de folder en gebruik alleen (zo goed als) nieuwe artikelen. 

4. MESSAGE IN A SHOEBOX
Het is voor het kind dat jouw doos gaat ontvangen ook leuk om iets van jou te weten. Download het formulier “Message in a shoebox”, schrijf iets in het engels over jezelf en stop het in de doos. Je kunt natuurlijk ook een eigen kaart maken of leuke foto van jezelf in de doos doen.

5. ELASTIEK & GELDENVELOP
Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen. Scheur de geldenvelop los van de folder. Vul het met €5,- voor elke doos die je hebt gevuld voor de transport- en organisatiekosten en plak het dicht. Wil je het geld liever overmaken, dan vind je de bankgegevens op de achterkant van de folder. Noteer op de envelop hoe je de betaling hebt gedaan en stop hem onder het elastiek bovenop het deksel.

6. INLEVEREN
U kunt de dozen inleveren elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en voor of na de kerkdienst in de Pastorije vóór 31 oktober 2021.
We hopen uiteraard op veel goed gevulde dozen.