Oogstmaaltijd  

oogstmaaltijdRecept voor een geslaagde maaltijd:
- Heerlijk eten, zoveel als je wilt
- Je mag alles proeven
- Alles staat voor je klaar of wordt je aangereikt
- Een gezellige locatie
- Er eens helemaal uit zijn
- Je hoeft niet op te ruimen of af te wassen.

Vrijdag 9 november  2018 was het weer zo ver: de oogstmaaltijd.
De Pastorije was tot de laatste stoel bezet. We hoeven er niet aan te twijfelen of deze avond gewaardeerd wordt.
Het elitekorps van vrijwilligers stond ruimschoots op tijd paraat om alles in goede banen te leiden. Aangezien het onderwerp ‘wereldkeuken’ was, werden de meest exotische gerechten binnengebracht en verleidelijk uitgestald.

Handige vlaggetjes vertelden ons naam en geboorteland van de schotels. Maar voordat we daaraan konden beginnen waren er eerst een amuse en een heerlijk soepje. Het dessert was weer in buffetvorm. Koffie met een likeurtje sloot dit vijfgangen diner af.

Veel dank aan Ben van Es, die het draaiboek maakte en up-to-date hield en de algehele leiding had. Dank aan alle kooksters (waar zijn de koks? kom mannen, jullie kúnnen het best!) en de dames in de Pastorije-keuken. Dank aan alle afwassers (ook opvallend veel dames dit jaar).
Met elkaar laten we zien waar een kleine (kerk)gemeenschap groot in kan zijn!Op vrijdag 3 november 2017 is weer de jaarlijkse oogstmaaltijd gehouden.
Alle gemeenteleden vanaf 68 jaar uit Oudenbosch en Gastel/Kruisland hebben een uitnodiging gekregen.
Velen hadden er gevolg aan gegeven, dus de Pastorije zat gezellig vol.
Onder het genot van een drankje ontsponnen zich geanimeerde gesprekken aan de tafeltjes.

Voorafgaand aan het lopend buffet waren eerst de amuses (weer zeer origineel) en de soep aan de beurt. Het thema was dit jaar ‘Hollandse pot’ en het buffet omvatte dan ook een diversiteit aan stamppotten, hachee, worst en gehaktballen.
Het was een plaatje om te zien en moeilijk om te kiezen. Na het toetjesbuffet nipte iedereen voldaan van zijn of haar koffie of thee.

Voldaan - en een beetje moe - waren ook de vrijwilligers, die op een geslaagde oogstmaaltijd terug kunnen kijken.
Er is een klein legertje kokers en bakkers nodig om een goed menu samen te stellen voor zo’n man of 70. Het dekken van de tafels, het warm maken, klaar zetten en uitserveren van eten en (niet te vergeten) die enorme afwas, vraagt ook veel van vrijwilligers.
Daarom tot slot een groot woord van dank aan hen die het ook deze keer weer mogelijk hebben gemaakt!
Bedenk dat het ook gezellig is, om als vrijwilliger hieraan mee te doen want… we kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Namens beide diaconieën

Fenkelstraat 24, 4731 JB  Oudenbosch (google maps) --- Disclaimer