Kindernevendienst

kindernevendienst2Iedere zondag is er een kindernevendienst voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar (groep 1 t/m 8 van de basisschool).

De kinderen gaan met hun ouders naar de kerk en blijven in de dienst tot vóór de schriftlezing.

Daarna gaan de kinderen naar "De Pastorije", waar een bijbelverhaal in voor hen begrijpelijke taal wordt verteld.
Vóór het einde van de dienst komen alle kinderen weer terug in de kerk.

Centraal binnen de kindernevendienst staan de bijbelverhalen.
Hierna wordt gecollecteerd voor een goed doel, dat door de kindernevendienst zelf wordt uitgekozen.

Daarnaast wordt het bijbelverhaal op velerlei manieren verwerkt, bijvoorbeeld met creatieve werkjes, spelletjes of liedjes. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Vanzelfsprekend wordt er ook extra aandacht besteed aan de feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis.
Rondom deze dagen worden leuke kinderprojecten georganiseerd.

Kerstviering van de kindernevendienst op 24 december 2016 in en om de kerk”.

Ze waren er allemaal:
De herders, een engel, de wijzen, de herbergier, nu met hoed en zonder slaapplaats voor Jozef en Maria, de schapen, de stal en natuurlijk het kindje Jezus met een heleboel kinderen uit Oudenbosch en verre omgeving.

Na een korte vertelling vertrokken we uit de kerk en gingen de ster achterna. Het was niet ver, want de stal en de schapen waren te vinden in Oudenbosch, bij de Basiliek.
Daar stond de engel en konden we zien hoe het in Bethlehem was. Donker, koud ( en toch voelden we warmte!).
We zongen op het plein van de Basiliek het “Ere zij God” en gingen verder op zoek door de ster te volgen.

Deze bracht ons bij de wijze die de kado’s voor het kindje Jezus mee gaf. Hierna vervolgde de ster de weg naar het oudste huis van Oudenbosch, Fenkelstraat 26, omgetoverd van pastorie in herberg.
We klopten aan en na enige tijd opende de herbergier met een eigentijdse hoed de deur van deze herberg.
Zoals altijd had de beste man in die grote herberg geen plaats meer voor Jozef en Maria, maar hij was wel zo goed om ons naar de volgende stal te brengen.
Deze stal vonden we in de kerk aan de Fenkelstraat.

Na het zingen van enkele liederen vertrokken we naar “De Pastorije” voor koffie, thee, warme chocolademelk, glühwein en een cadeautje voor alle kinderen.

Het was de moeite meer dan waard. En nu wachten op de verrassingen van de kindernevendienst op Kerstavond 2017.

Foto impressie kinderkerstfeest 2016

Contactadressen