ZWO commissie

De letters ZWO staan voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking.

Deze drie horen bij elkaar: vanuit de verkondiging van het evangelie naastenliefde betrachten en gerechtigheid doen.
De kerk is immers altijd aan het werk geweest met deze opdracht: gemeente van Jezus Christus zijn tot heil van de wereld.

ZWO is dus geen liefdadigheid, noch een hobby van de ZWO-commissie, maar de bijbelse opdracht aan de hele gemeente om Gods liefde voor alle mensen door te geven, in woord en daad.

Hiermee is ook de taak van de ZWO-commissie als werkgroep van onze diaconie samengevat als de gezamenlijke actie van onze gemeente, in naam en opdracht van haar Heer, voor het welzijn van alle mensen.

Als het doel van de gemeente is: er te zijn voor en met de wereld en het in de kerk gaat om het heil van mens en wereld, betekent dat ook dat de gemeente een missionaire taak heeft.
Het evangelie is niet alleen een boodschap voor de gemeente, maar ook voor daarbuiten (de wereld).
Met Pinksteren hebben wij de Geest ontvangen om in woord en daad getuigen te zijn van Jezus Christus, dichtbij in onze eigen leefomgeving en veraf, ook buiten onze landsgrenzen.

De zendingscommissie kiest en steunt steeds een project. Dit wordt onder de aandacht gebracht door middel van gemeenteavonden (eventueel met spreker), alsook door speciale diensten, zoals b.v. zendingszondagen.
Er worden per jaar diverse collecten voor de zending gehouden, te weten: zendingsbussenzondag, voorjaars-, Pinkster- en najaarszendingscollecte.
De zendingscommissie valt onder de verantwoordelijkheid van de diaconie en doet hiervan regelmatig verslag.
De diaconie voert jaarlijks kascontrole uit bij de zendingscommissie.

Publicaties
Het is de taak van de zendingscommissie om dit werk van zending en evangelisatie het hele jaar door onder de aandacht van de gemeente te brengen.
Zij informeert zich goed over kerken in de derde wereld en hun manier van kerk zijn.
Zij denkt ook na over de wisselwerking tussen daar en hier. Er zijn regelmatig publicaties in het kerkblad.
Het is onze taak als gemeente na te denken over hoe we in onze tijd het evangelie kunnen vertolken en deze boodschap in woord en daad kunnen uitdragen.

Contactpersoon:

Nel de Grunt- Meuzelaar
Tibeertlaan 10
4731 AJ  Oudenbosch

Markt 54H, 4701 PH Roosendaal, tel. : 0165-559434

Wereldwinkel Zevenbergen
Zuidhaven 89a, 4761 CT  Zevenbergen, tel. 0168-329200

Informatie en activiteiten ZWO-commissie.

De ZWO-commissie wil binnen de gemeente Oudenbosch de gemeenteleden zo goed mogelijk informeren over en betrekken bij het werk van zending en  werelddiaconaat. Dit gebeurt aan de hand van de volgende activiteiten:

• Aandacht schenken aan de jaarlijkse Kerkinactie campagne in de 40-dagentijd.
  • Verzorgen van de zendingscollectes met Pinksteren, tijdens de voorjaars-, zomer- en najaarszendingsweek.
  • Inzamelen van postzegels en oude ansichtkaarten; maar ook mobiele telefoons zijn welkom. Het geld dat hiervoor wordt ontvangen (ongeveer € 40.000,- per jaar), wordt gebruikt voor de projecten van Kerk in Actie. Er staat een mooie doos klaar in de Pastorije.
  • Deelname aan de sponsorfietstocht “Lopend vuurtje” op de zaterdag vóór Pinksteren.
  • Samen met de gemeente van Oud Gastel & Kruisland het steunen van een project in de ontwikkelingslanden, momenteel de Stichting Africare in Malawi.
Van deze wisselende activiteiten wordt u steeds op de hoogte gehouden via informatie in de Kerkklok en op de website.
Om een indruk te krijgen van wat stichting Africare doet, kunt u op de onderstaande links klikken.